„Azi depunem la ANI solicitarea pentru obținerea certificatului de integritate pentru prietenul nostru, deținutul politic, Gheorghe Petic. În scurt timp vom cere ca judecătorul să-i permită să vină personal pentru a ridica acest certificat și să depună actele la CEC pentru a fi inclus pe lista națională a blocului ACUM”, a scris vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari pe Facebook. Nu se știe însă dacă au reușit să obțină permisiunea sau nu.

La rândul său, din 11 decembrie, Petic se află în arest preventiv la Penitenciarul din Rezina. El spune că a ajuns la acest penitenciar la comanda liderului PD, Vlad Plahotniuc.

„Am statut de inculpat, dar sunt ținut în aceeași oală cu cei care sunt condamnați pe viață care au comis omoruri și violuri. Nimeni din administrație nu poate să-mi răspundă de ce față de mine există o asemenea atitudine, cu toate că în ochii lor se citește răspunsul „că așa este comanda de sus”. Eu sper că luptați în continuare, și nu vă lăsați manipulați”, a scris Petic.

Precizăm că Gheorghe Petic a fost reținut la data de 12 octombrie, în centrul orașului Ungheni, fiind învinuit de viol.Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!