Declarația a fost făcută în contextul în care mai multe voci s-au întrebat despre corectitudinea acordării unui certificat de integritate pentru primarul de Orhei, Ilan Șor, condamnat în prima instanță.

„Noi avem în legislație stabilite posibilități de a aplica pedepse complementare cetățenilor prin limitarea dreptul acestora de a ocupa anumite funcții. Dacă o asemenea pedeapsă complementară a fost aplicată noi ca şi organ electoral nu vom admite acest cetățean să participe în alegeri. Or, dacă cetățeanul a fost anterior judecat, şi-a ispășit pedeapsa acum este cu drepturi depline să meargă să candideze”, spune Ciocan.

Întrebat concret despre Șor, Ciocan a precizat că „el nu este condamnat definitiv”. „Respectiv noi mergem cu prezumția nevinovăției până la hotărârea definitivă a instanței de judecată. Certificatele date ele nu confirmă integritatea internă şi morală a omului, ele confirmă relaţia lui cu statul, cu organele de urmărire penală, cu instanțele de judecată”, a stăruit Ciocan.

"

"

Șor va candida și pe listă de partid, dar și pe circumscripția nr.18, Orhei și Călărași. Mai mult, acesta spune că intenționează să devină premier și să transfere clădirea Guvernului în orașul Orhei.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!