De asemenea, specialiștii menționează că s-a înregistrat o creştere a ratei de ocupare a forţei de muncă şi o reducere a ratei şomajului până la minimuri istorice. 

Prognozele optimiste anticipează o creştere a PIB-ului cu 5,2%, iar scenariul pesimist mizează pe o creştere de doar 3,5%. 

De asemenea, pentru anul viitor se prognozează o creştere a inflaţiei până la 5,7 %. În ceea ce priveşte proiectul de buget pentru anul viitor, experţii atenţionează că acesta este unul echilibrat, dar numai pe hârtie.

Astfel experţii recomandă adoptarea unei politici fiscale precaute şi moderate pentru anul 2019, intensificarea investigaţiilor fraudei bancare şi recuperarea reală a activelor delapidate, dar şi revenirea la subiectul amnistiei fiscale.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!