„Oamenii sunt supărați pe faptul că nu au nicio șansă să se întoarcă acasă. Ceea ce vrem să facem noi împreună este să creăm condiții și pentru cei rămași acasă și pentru cei plecați, ca oricând să poată revenio acasă. Înțeleg că guvernarea are mare frică de diaspora. Diasora va hotărî rezultatul acestor alegeri. Tot ce face guvernarea este împotriva diasporei”, a declarat în context Maia Sandu. 

În aceeași circumscripție și-au mai anunțat candidaturile Vadim Rotari (PSRM), Olga Coptu (PDM), Leonard Macari, Oleg Brega, Gheorghe Bobeica, Leonid Falcaș și Valentina Geamăna.

„Ea este o unificatoare a tot ce înseamnă diaspora noastră”, a adăugat în context liderul PPDA, Andrei Năstase.De menționat că Andrei Năstase candidează în suburbiile Capitalei, pe aceeași circumscripție cu democratul Constantin Țuțu și fostul deputat liberal-democrat Călin Vieru. 

Amintim că anterior mai multe portaluri care favorizează Partidului Democrat (aiciaiciaiciaici și aici) au scris despre faptul că Maia Sandu ar putea candida pe una din circumscripțiile din afara țării. Atunci, mai exact la 18 decembrie 2018, Partidul Acțiune și Solidaritate a infirmat acele informații. „Tot ce apare în aceste zile din alte surse decât cele oficiale este manipulare. Pregătirea listelor este în proces de finalizare. În momentul în care vom avea listele finale, le vom prezenta publicului”, a declarat atunci pentru AGORA purtătoarea de cuvânt PAS, Cristina Bujor.

ACUM și-a anunțat candidații pe circumscripții. Doi liberali și mai mulți liberal democrați se numără printre aceștia

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!