Călătoriile vor fi gratuite în orele de vârf, atunci când oamenii merg la serviciu, grădiniță sau școală și când se întorc acasă, adică în intervalele de timp dintre 07.00 – 09.00 și 17.00 și 19.00.


„Microbuzele sunt noi, moderne și echipate cu toate cele necesare pentru siguranță și comoditate. Iar pentru zilele călduroase de vară, au sistem de aer condiționat”, a declarat Ilan Șor.


Primarul de Orhei a promis că în următoarele două săptămâni unitățile de transport vor fi dotate cu camere video, sistem GPS și wi-fi gratuit.

Jurnaliștii Agora au încercat să afle din ce bani au fost cumpărate microbuzele și care este suma aproximativă care a fost cheltuită în acest sens. Purtătorul de cuvânt al lui Ilan Șor, Alina Șargu, a declarat că proiectul a fost realizat cu suportul Asociației Obștești „Pentru Orhei”,  dar și din bugetul municipal „grație unui management eficient și majorării de trei ori a bugetului”, fără a preciza exact costul acestora.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!