*Acest material este sponsorizat

Mai multă grijă față de mediu. De ce alegem o mașina electrică?

Mai multă grijă față de mediu. De ce alegem o mașina electrică?

ProCredit Bank este prima companie din Moldova care și-a extins parcul de autoturisme cu o mașină cu zero emisii de CO2, o mașină electrică.

În 2014, Banca și-a stabilit ca scop trecerea treptată la mijloace de transport mai ecologice, pentru a reduce emisiile nocive în atmosferă, protejând astfel mediul înconjurător. Astfel, treptat,  a început să înlocuiască autovehiculele pe motorină și benzină cu mașini hibride. În 2018 ProCredit Bank a devenit proprietarul unui autovehicul electric, importat oficial de către unul dintre centrele de automobile din Moldova.

În prezent, parcul auto al Băncii este ecologic în proporție de 80%: 7 mașini hibride Toyota Auris Hybrid și o mașină electrică Renault Zoe. Și întrucât, deocamdată,  în Moldova nu există o infrastructură dezvoltată pentru utilizarea mașinilor electrice, ProCredit BANK a decis să instaleze o stație proprie pentru încărcarea autoturismelor electrice.

Încărcarea bateriei se poate face și din rețeaua electrică de acasă. Stația de încărcare de 22 kW a costat circa 5 500 EURO. 

Investițiile în proiecte care vizează protecția mediului și utilizarea surselor regenerabile de energie sunt parte integrantă a activităților  Băncii, instituția căutând în mod constant noi modalități de implementare a acestora.

Utilizarea automobilelor electrice înseamnă utilizarea unui automobil cu zero emisiuni de CO2 în atmosferă.

Având în vedere că emisiile de dioxid de carbon și alte substanțe nocive în atmosferă din mașinile obișnuite au ajuns la un nivel complet inacceptabil, fiecare proprietar de vehicule electrice participă la crearea unui mediu favorabil atât pentru el, cât și pentru generațiile viitoare. Nu este vorba doar de combaterea încălzirii globale, dar și de reducerea riscului de cancer și de alte boli în zonele cu concentrație mare de oameni și mașini, așa cum sunt orașele.

De asemenea, este importantă metoda de producere a energiei electrice utilizate pentru aceste vehicule. În mod ideal, pentru a minimiza impactul asupra mediului, aceasta ar trebui să fie produs din surse regenerabile de energie.

În plus, motoarele electrice sunt practic silențioase, astfel încât poluarea va scădea pe drumurile orașului nu numai în ceea ce privește gazele ci și nivelul de zgomot.

Putem evidenția următoarele avantaje ale utilizării unui vehicul electric:

Reducerea costurilor

O mașină electrică este o modalitate excelentă de a economisi combustibil. Costul benzinei crește treptat, iar cheltuielile pentru acestea constituie o parte mare a bugetului familiei, în timp ce factura pentru energia electrică folosită în reîncărcarea bateriilor este semnificativ mai mică decât aceste costuri.

Liniștit și rapid

Motoarele electrice sunt capabile să ofere o accelerație liniștită și lină, dar în același timp puternică. Te poate chiar surprinde cât de repede pornesc acestea.

Încărcare principală

Imaginați-vă că nu trebuie să conduceți niciodată la o benzinărie. Tot ce trebuie să faceți este să conectați cablul la priză. Este foarte simplu și durează aproximativ 15 secunde. De exemplu, atunci când bateria este complet descărcată, mașina electrică a băncii se încarcă în 2 ore și jumătate.

Performanță și comportament

Pentru mediul urban, dacă nu vă grăbiți, cel mai bine este să utilizați mașina în modul economic, apăsând butonul „ECO”. Această opțiune duce la o reducere a consumului de energie,  accelerarea va scădea și va deveni mai ușoară, fără pierderi de putere.

Autonomie

În șase luni angajații băncii au reușit să testeze mașina electrică, în condiții meteo diferite și pe distanțe diferite. Astfel, în timpul verii, o mașină poate parcurge 300km sau mai mult, autonomia scăzând în timpul iernii la 200km, cu un stil de conducere eficient și o utilizare optimă a controlului climatic.

În ultimii ani, a existat o tendință clară în industria automobilelor pentru electrificare. Aproape toți producătorii mondiali intenționează să lanseze noi modele de mașini electrice, în timp ce mulți experți sunt de acord că viitorul este în aceste autovehicule.

Tempoul de dezvoltare este stabilit de țările europene: acestea implementează programe de susținere a statului și nu se tem să recurgă la măsuri care ar putea părea radicale. De exemplu Germania, Norvegia și Olanda planifică la nivel național să abandoneze mașinile cu motoare cu ardere internă.

La sfârșitul anului 2017, numărul de mașini electrice în circulație în Europa era de 500.000.

Infrastructura de încărcare continuă să evolueze, astfel încât proprietarii vehiculelor electrice să se poată deplasa liber în jurul orașului, dar și să utilizeze autostrada și autostrăzile, fără teama de a se opri la jumătatea drumului.

ProCredit Bank este un exemplu și stimulent pentru alte instituții, demonstrând că în gestionarea afacerii sale se poate gândi în mod efectiv și ecologic. În plus, intenționăm în viitorul apropiat să susținem potențialii clienți, care sunt interesați să cumpere mașini hibride și electrice. Banca va lansa un program special de creditare ecologică pentru achiziționarea acestui tip de autoturism, care va fi stimulat de prezența unei rate a dobânzii preferențiale. Astfel, ProCredit Bank speră că, împreună cu clienții săi, va continua să contribuie la reducerea emisiilor nocive în atmosferă, protejând astfel mediul înconjurător

P.

P.

Vezi și aceste știri
China ar putea avea 1.500 de focoase nucleare până în 2035. Se produc într-un ritm mult mai rapid decât se credea

China ar putea avea 1.500 de focoase nucleare până în 2035. Se produc într-un ritm mult mai rapid decât se credea

​Incendiu la un mare rezervor de stocare a petrolului în regiunea rusă Briansk

​Incendiu la un mare rezervor de stocare a petrolului în regiunea rusă Briansk

Numărul mediu al salariaților este în scădere. Agricultura și silvicultura, printre domeniile unde s-au înregistrat descreșteri

Numărul mediu al salariaților este în scădere. Agricultura și silvicultura, printre domeniile unde s-au înregistrat descreșteri

Advertoriale
NEWTON HOUSE Grădina Botanică lansează a treia tranșă pentru vânzarea apartamentelor (VIDEO)

NEWTON HOUSE Grădina Botanică lansează a treia tranșă pentru vânzarea apartamentelor (VIDEO)

Balkan Pharmaceuticals, decernat cu premiul Notorium 2022 (VIDEO)

Balkan Pharmaceuticals, decernat cu premiul Notorium 2022 (VIDEO)

Descoperă excelența în arhitectură prin prisma Toro Center! Vino la Master Class în arhitectură cu Alexandrin Buraga

Descoperă excelența în arhitectură prin prisma Toro Center! Vino la Master Class în arhitectură cu Alexandrin Buraga

EMISIUNI
 • PROFESIONIȘTII | Activist civic: „Există stereotipurile că tot ce fac oamenii din ONG-uri, fac doar pentru bani. Acei oameni nu sunt activiști civici” (VIDEO)
  PROFESIONIȘTII | Activist civic: „Există stereotipurile că tot ce fac oamenii din ONG-uri, fac doar pentru bani. Acei oameni nu sunt activiști civici” (VIDEO)
 • Prepare for Future #11, Marcela Lefter - Viitorul energetic al Moldovei și al întregii planete
 • Moldova, I am back! | Alina Perju, tânăra care a revenit din Franța pentru a îmbunătăți viața sătenilor din sudul țării
 • Prepare for Future #10. Svetlana Dimitrioglo și Cătălina Bacalâm, despre digitalizarea globală a industriei fashion
 • DESCIFRAT| Interesele din spatele spargerilor de Telegram și securitatea cibernetică în era tehnologiilor informaționale (VIDEO)
Cele mai populare
 • 1
  De mâine, cetățenii vor fi informați despre gradul de vulnerabilitate, spune ministrul Spatari
 • 2
  Ce facem în cazul deconectărilor de la energia electrică? Autoritățile au elaborat un ghid cu recomandări
 • 3
  În R. Moldova sunt posibile deconectări de la energia electrică, pe 29 și 30 noiembrie. Precizările ministrului Andrei Spînu
 • 4
  Compania Horus a venit cu o reacție despre avaria de la Termoelectrica și amenință că-și va retrage inginerii
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.