„Astăzi, 3 ianuarie 2019, am luat o decizie responsabilă după o săptămână de cugetări asupra fațetei favorabile și cea nefavorabilă a monedei destinului de a accepta să figurez pe listele tinerilor ce s-au coagulat în jurul ideii UNIONISTE de a reîntregi ȚARA, la scrutinul electoral din 24 februarie curent pentru alegerile parlamentare din Republica Moldova. Acceptul meu a fost cu condiția ca numele meu să încheie acea listă de candidați, adică să fiu ULTIMUL pe listă! Concomitent cu această decizie, decid să-mi suspend calitatea de membru al Asociației Presei Independente pe durata campaniei electorale!”, a scris jurnalistul.

Astăzi, împreună cu alți candidați din listă, acesta a depus cererea pentru obținerea certificatului de integritate.

Mai mulți unioniști, printre care Ion Leașcenco, au anunțat că vor candida pe listele Partidului Democrația Acasă, condus de Vasile Costiuc. După alegeri, conducerea și denumirea formațiunii ar urma să fie modificată, spuneau aceștia.

Constantin Grigoriță este jurnalistul care a depus o cerere de chemare în judecată împotriva președintelui Igor Dodon, după ce nu a fost lăsat să intre la evenimentele organizate la Președinție. Interdicția a venit după ce, în cadrul unei conferințe de presă, acesta l-a întrebat pe șeful statului cum poate să se închine agresorului, referindu-se la o întrevedere cu liderul separtist de la Tiraspol. Cererea de chemare în judecată a fost însă respinsă de Judecătoria Chișinău.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!