Incidentul a avut loc ieri, după ce patrula Sectorului Poliției de Frontieră Brânza a observat o mașină care se îndrepta de la linia de frontieră spre centrul țării. La un moment dat, din mașină au coborât trei persoane, care au scos din mașină mistrețul înjunghiat și au pornit pe jos spre satul Văleni.


Când polițiștii au intervenit, cei trei au lăsat mistrețul și au luat-o la fugă. La scurt timp, au fost însă reținuți. În cadrul audierilor, s-a constatat că suspecții, cu vârsta cuprinsă între 18 și 44 de ani, nu sunt la prima abatere. Doi dintre ei au fost reținuți în noiembrie 2018 la vânat ilegal în Rezervația Științifică „Prutul de Jos”.


Cazul a fost raportat Inspectoratului Ecologic de Stat și Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor. Între timp, polițiștii de frontieră au pornit dosar penal pentru vânat ilegal.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!