Vă prezentăm mai jos citatele-cheie ale lui Candu redate în editorial:

- „Până la alegerile naționale au rămas șapte săptămâni și Moldova, sinceri să fim, e la o răscruce de drum. O cale ne va duce înapoi, în sânul unei Rusii corupte, condusă de Vladimir Putin și de acoliții săi. Socialismul a eșuat, politic, economic și social; nu ne putem întoarce pe această cale. Celălalt drum ne împinge înainte - cu guvernarea democratică, spre transparență, piețe libere, locuri de muncă, creștere economică și un loc la masa internațională, care va aduce beneficii tuturor moldovenilor”.

- „În prezent, Washingtonul recunoaște că Moldova împărtășește valorile occidentale și că înaintează ca partener și aliat”

- „Trebuie să ne aliem împotriva efortului insidios și continuu al Moscovei de a manipula și de a submina alegerile noastre - o chestiune cu care s-a confruntat și Washingtonul”.

- „Îndemnăm aliații noștri americani și europeni să își dubleze angajamentul față de Moldova pentru a asigura parteneriate bazate pe respect reciproc, prosperitate și securitate. PDM va lucra neobosit pentru a continua să-și consolideze legăturile cu Washingtonul și pentru a se asigura că Republica Moldova rămâne o societate democratică, transparentă și liberă”.

The Washington Times este o publicație deschisă în 1982 de fondatorul Bisericii UnificăriiSun Myung Moon, iar până în 2010 au fost deținuți de News World Communications, un conglomerat media internațional asociat cu biserica. The Times este cunoscut pentru prezentarea viziunilor social și politice conservatoare.

 Nu este prima dată când Andrian Candu apare cu editoriale prin presa americană. În aprilie 2018, Candu a apărut în Newsweek. El a pledat pentru o cooperare mai strânsă cu „partenerii occidentali” pentru a contracara „amenințarea comună” care, potrivit acestuia, vine din partea Rusiei. În 2017, și Plahotniuc a publicat o serie de editoriale în The Hill și The Daily Caller, dar și premierul Pavel Filip în Politico.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!