Membrii Partidului Nostru au declarat că pe numele lui Renato Usatîi, la data de 27 decembrie 2018, a fost deschis un nou dosar penal, pe motiv că acesta ar fi organizat o schemă frauduloasă de introducere din Rusia în Moldova a mijloacelor financiare în proporții deosebit de mari.

„Pe 25 decembrie Renato Usatîi a plecat în Europa la tratament. Pe 27 decembrie se intentează dosar penal, iar pe 2 ianuarie procurorul a înregistrat un demers pentru a-i fi aplicată măsura preventivă sub formă de arest, cu scopul de a-l anunța în căutare internațională, de a-l reține și de a-l întoarce în țară. El are probleme serioase de sănătate, iar în demers se scrie că starea sănătății este normală. Ne pare rău să constatăm că organele noastre de drept recurg la orice pentru a intenta dosare penale”, a spus un membru PN.

Partidul Nostru s-a declarat îngrijorat că și alți candidați ai formațiunii s-ar putea trezi cu dosare penale pentru a nu putea participa la alegerile parlamentare din 24 februarie.

"

"

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!