Lipsa semnăturii lui Ilan Șor de pe o anexă la procesul verbal prezentat la CEC a determinat o parte din membrii comisiei să se abțină de la înregistrarea candidaților din lista Partidului Șor pentru circumscripția națională. Potrivit acestora, astfel, partidul nu și-ar fi respectat propriul statut, semnătura președintelui fiind obligatorie în acest caz. De partea cealaltă, raportorul proiectului a menționat că „setul este în regulă, fiind respectate toate normele statutare”. „Anexa este o parte integrantă. Procesul verbal a fost semnat de președintele partidului”, a completat acesta.

De partea cealaltă, integritatea lui Ilan Șor, condamnat pentru escrocherie și spălare de bani, nu a trezit dubii membrilor Comisiei Electorale Centrale. Raportorul proiectului a precizat că toți candidații au prezentat certificate de integritate, dosarele fiind considerate complete. „Din momentul în care nu este o decizie definitivă, se aplică principiul prezumției nevinovăției”, a adăugat Alina Russu.

Ieri, CEC a refuzat săînregistreze un candidat socialist, unul din partea blocului ACUM și nouă candidați de pe lista comuniștilor din cauza neprezentării certificatelor de integritate.

"

"

Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare în iunie 2017. În aceeași zi, acesta a fost eliberat din arest la domiciliu, aflându-se până astăzi în libertate, sub control judiciar, până la pronunțarea sentinței definitive de către Curtea de Apel Cahul.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!