„Nu este pentru prima dată când ne sunt puse piedici la participarea în campaniile electorale. La fel de incorect și legal au fost excluși din campania electorală candidatul nostru la funcția de președinte la scrutinul din 2016 și cel la funcția de primar al Chișinăului, la alegerile noi din 2018. Reieșind din experiența anterioară, chiar dacă tot pachetul de acte a fost pregătit și prezentat în conformitate cu toate prevederile legislației în vigoare, noi l-am supus unor verificări suplimentare ca să nu existe niciun fel de motive inventate pentru a fi respins”, a menționat formațiunea în comunicat.

Partidul a scris că „cineva nu vrea să permită” participarea acestuia în alegeri. „Noi înțelegem că cineva este îngrijorat de creșterea popularității noastre și a încrederii din partea cetățenilor. Ne dăm bine seama că vechii politicienii, care le stau deja în gât cetățenilor, care nu sunt în stare să realizeze lucruri concrete, sunt gata pentru orice doar pentru a-și păstra funcțiile ca să poată continua să prostească oamenii. De asemenea, înțelegem că suntem concurenți serioși ai Partidului Socialiștilor, care încearcă în mod isteric să-i influențeze pe membrii CEC”, a explicat partidul.

Totuși, formațiunea a declarat că va îndeplini cerințele Comisiei Electorale Centrale, „astfel încât să nu mai existe nici cel mai mic motiv pentru a ne fi refuzată înregistrarea”.

Cei 51 de candidați din lista Partidului Șor pentru circumscripția națională nu au fost înregistrați din cauza lipsei unei semnături a președintelui formațiunii, Ilan Șor, de pe o anexă din procesul verbal, fapt care ar contravine statutului partidului. Totuși, președintele CEC, Alina Russu, a menționat că formațiunea poate elimina neregulile până pe 24 ianuarie.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!