Fracțiunea PDM este autoarea a 119 proiecte, fiind urmată de cea a socialiștilor, cu 46 de proiecte. Comuniștii au venit cu 21 de inițiative legislative, popular europenii – cu 14, liberalii – cu 13, liberal democrații – cu 6, iar deputații neafiliați – cu 9 proiecte. Restul inițiativelor, 52, aparțin unui grup de deputați din toate fracțiunile parlamentare, se arată într-un comunicat emis de Parlament.

Guvernul a înaintat Parlamentului pentru dezbateri și aprobare 158 de proiecte, iar președintele – 28.


Potrivit unui raport al Legislativului, în 2018, deputații au rostit în plenul Parlamentului 118 discursuri pe marginea diverselor proiecte. Cele mai multe, 36 la număr, le-au ținut cei din PLDM.

Potrivit Constituției, au dreptul la inițiativă legislativă deputații, președintele, Guvernul și Adunarea Populară a Găgăuziei.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!