Agentul economic avea mai multe puncte comerciale în Chișinău. La depozitul acestuia au fost găsite și mai multe loturi de articole textile, precum draperii, diverse stofe, fără acte de proveniență. Descinderile au avut loc după ce un camion cu peste 700 de kg de articole de lenjerie de corp a fost reținut în localitatea Giurgiulești.


Potrivitor anchetatorilor, loturile provin din Turcia și erau descărcate la depozitul agentului economic reținut. Acestea erau introduse în țară prin contrabandă, fiind disimulate printre alte mărfuri transportate în regim de tranzit. Valoarea mărfurilor depistate în autocamion și la depozit depășește suma de trei milioane de lei.


Investigațiile continuă în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în schemă. Persoanele care vor fi găsite vinovate de contrabandă riscă până la zece ani de închisoare.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!