Cei trei polițiști de la Inspectoratul de Poliție Ciocana sunt bănuiți că ar fi luat 2.000 de euro mită. Potrivit Centrului Național Anticorupție, unul dintre aceștia ar fi luat legătura cu trei tineri, amenințându-i că o persoană a depus o plângere pe numele lor, cerând tragerea la răspundere penală a celor trei pentru furtul unui telefon mobil. Polițistul le-ar fi spus tinerilor că poate să nu pornească o cauză penală în schimbul a 2.000 de euro.

Banii au fost transmiși în două tranșe, sub supravegherea CNA. În rezultat, oamenii legii au fost reținuți pentru 72 de ore. Este vorba de un ofițer de investigații, un șef de post și un ofițer de sector. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă până la 10 ani de închisoare, amendă și privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții pe o perioadă de până la 10 ani.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!