Dmitri Kiseliov, vedeta postului național de televiziune Perviy Kanal, a apărut în platoul emisiunii difuzate de Rossiya-1 îmbrăcat ca un adevărat rapper. Europa ne țină morală, / Ne condamnă străinii, / Ne lipsesc de import, strângând din degete / Dar noi, liniștit, nu ne lăsăm provocați / Și punem gazoductul nostru pe sancțiunile lor”, a cântat moderatorul.

Acest scheci vine și în contextul în care liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a cerut un plan pentru ținerea sub control scenei rap din Rusia, stil muzical în președintele rus vede un inamic cultural al puterii sale politice, scrie Digi24.

În timpul unei întrevederi, în decembrie 2018, cu unul dintre consilierii săi pe probleme culturale, Putin și-a exprimat nemulțumirea față de popularitatea tot mai crescută a rap-ului cu mesaje anti-sistem în rândul tinerilor. Rap-ul se bazează „pe trei piloni: sex, droguri și protest”, i-a spus președintele rus consilierului său.

Mai mult, este de părere Putin, rap-ul este o „cale care duce spre degradarea națiunii”. Președintele rus spune că rap-ul care se ascultă la ora actuală în underground-ul din Rusia este o „propagandă a drogurilor”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!