„O treime din populația Moldovei este constituită din reprezentanți ai altor grupuri etnice, decât moldoveni, iar una dintre principalele sarcini ale șefului statului este de a menține legătura permanentă a Administrației cu aceste organizații și asigurarea păcii și a bunei înțelegeri în societate. În istoria Republicii Moldova, nu a existat consilier prezidențial pentru relații interetnice”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

Conform rapoartelor depuse de PSRM la Comisia Electorală Centrală, în 2018 Mișin a donat partidului condus informal de Igor Dodon 19 mii de lei, scrie Ziarul de Gardă.

Serghei Mișin este fiul lui Vadim Mișin, fost deputat comunist, decedat în 2016 din cauza unor probleme cardiace. Vadim Mișin a ocupat un fotoliu de parlamentar timp de 16 ani, între 1998 și 2014, fiind și vicepreședinte al Parlamentului timp de cinci ani. În 2012 acesta a părăsit Partidul Comuniștilor împreună cu actuala președintă a PSRM, Zianaida Greceanîi, și fostul președinte al formațiunii, Igor Dodon, ales în 2016 președinte al Republicii Moldova.