„Am intrat în consiliu ca și consilier socialist. Nu am fost membru PSRM. Îl simpatizez pe Constantin Țuțu și vreau să-l ajut. Este consătean și cred că are toate șansele. Comuna Băcioi nu prea e cu comunitatea rusă, preferințele nu sunt socialiste în Băcioi”, ne-a spus Viorel Gortolomei.

Anterior, primarul de Băcioi, Vitalie Șalari, l-a acuzat pe Gortolomei că i-ar pune bețe în roate la indicația lui Țuțu. Consilierul socialist a spus atunci jurnaliștilor de la AGORA că acțiunile sale nu sunt coordonate cu democrații. „Nu am avut niciodată sprijinul PDM, nici al deputatului Constantin Țuțu”, spunea acesta pe 27 noiembrie 2018.

Astăzi, Gortolomei ne-a spus că a luat decizia de a-l susține pe Țuțu acum doi ani. Cât ține de acuzațiile primarului de Băcioi, rămâne pe aceeași poziție. „Nu am avut niciodată sprijin din partea dlui, pur și simplu îl simpatizez și îl susțin. Nu am coordonat niciodată cu Constantin Țuțu activitățile consiliului. Dlui nu are nicio atribuție”, a menționat consilierul PSRM.

Printre candidații din circumscripția nr. 33, care include suburbiile Băcioi, Durlești, Sângera, Codru și Trușeni, se numără democratul Constantin Țuțu, președintele PPDA, Andrei Năstase, dar și un candidat independent pe nume Andrei Nastas. Concurentul blocului ACUM, Andrei Năstase, a spus că Andrei Nastas ar avea conexiuni cu PDM și cu deputatul Constantin Țuțu, lucruri care nu au fost comentate de democrați.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!