Printr-o scrisoare semnată de președintele CEC, Alina Russu, compania a fost îndemnată să prezinte, în termen de trei zile, informații precum cine a comandat realizarea Barometrului Electoral, care sunt sursele de finanțare și cum se realizează. „În perioada electorală, orice sondaje de opinie privind preferințele politice ale alegătorilor pot fi efectuate numai cu condiția înștiințării prealabile a Comisiei Electorale Centrale. La Comisie nu a parvenit vreo înștiințare în acest sens”, se menționează în scrisoare.

„În lumina celor expuse, specificăm că Barometrul Electoral 2019 nu reprezintă un sondaj de opinie și nici nu pretinde a fi un sondaj de opinie. În elaborarea Barometrului Electoral 2019 nu se aplică metode sociologice specifice realizării sondajelor de opinie. De asemenea, în mod transparent, pe fiecare infografic indicăm că anume compania Date Inteligente SRL elaborează acest studiu și indicăm informațiile primare ce au stat la baza deciziilor. În același context, vă informăm că vom prezenta în continuare Barometrul Electoral 2019, în fiecare miercuri până în ziua alegerilor”, a menționat Mihai Bologan.


Săptămânal, compania Date Inteligente și AGORA realizează o emisiune LIVE, numită iData Mixter, unde sunt discutate datele Barometrului Electoral 2019.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!