„Stimabililor, haideți să lăsăm orgoliile și mândria într-o parte și să ne așezăm la masa negocierilor fără a ne trimite unii pe alții în Transnistria, Găgăuzia sau Rusia, pentru a evita orice pierdere cât de mică a voturilor de dreapta, măcar ACUM în al nouălea ceas fie și doar pentru circumscripții, dacă cu adevărat suntem sinceri și cu sufletul pentru Chișinău, pentru popor și pentru Unire!”, a scris PL.

Mesajul vine chiar dacă, în aceste zile, mai mulți liberali și-au anunțat intenția de a candida, înregistrându-și grupurile de inițiativă pentru colectarea semnăturilor necesare în acest sens.

Pe 28 decembrie, Partidul Liberal a decis să meargă la următoarele alegeri alături de mai multe organizații unioniste, într-un „front comun”. S-a întâmplat la câteva zile distanță de la „ruptura” dintre PL și blocul ACUM, în care Chirtoacă a acuzat blocul de faptul că „nu s-a condus după propriile reguli”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!