Totuși, doar ofițerul de sector și șeful Sectorului de poliție vor sta în izolator. Cel de-al treilea suspect, adică ofițerul de investigații, și-a recunoscut vinovăția și a cooperat cu ancheta, motiv pentru care a fost plasat în arest la domiciliu. Decizia magistraților poate fi contestată la Curtea de Apel.

Cei trei au fost reținuți pe 4 ianuarie. Potrivit Centrului Național Anticorupție, unul dintre aceștia ar fi luat legătura cu trei tineri, amenințându-i că o persoană a depus o plângere pe numele lor, cerând tragerea la răspundere penală a celor trei pentru furtul unui telefon mobil. Polițistul le-ar fi spus tinerilor că poate să nu pornească o cauză penală în schimbul a 2.000 de euro. Banii au fost transmiși în două tranșe, sub supravegherea CNA. 

Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă până la 10 ani de închisoare, amendă și privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții pe o perioadă de până la 10 ani.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!