Dacă vorbim de Europa, poți ajunge până la 56% economii dacă rezervi biletul cu 69 de zile în avans. Cel mai ridicat preț este cel din ziua zborului.

Totodată, cea mai ieftină zi a săptămânii este duminica. Evită însă sâmbăta, fiindcă este cea mai scumpă zi pentru procurarea biletelor de avion.

Iar cel mai ieftin moment al zilei este după-amiaza, când poți ajunge la economii de 19%.


Regulile diferă dacă vorbim de alte țări decât cele europene. De exemplu, în afara Europei, pentru a economisi, biletul trebuie rezervat cu 139 de zile în avans. Cea mai ieftină zi rămâne a fi duminica, însă cea mai scumpă este vinerea. Diferă și cel mai ieftin moment al zilei, care este seara.


Datele se bazează pe un studiu anual al zborurilor, care conține milioane de date extrase din căutările făcute momondo, un motor de căutare pentru călătorii.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!