„Am fost sesizați de o femeie de 35 de ani, pe data de 3 ianuarie, orele 11.00, cã fiica ei ar fi fost violatã de concubinul la care locuieste, undeva în apropiere de localitatea Murgeni. Fapta s-a petrecut a doua zi dupã Revelion, pe 1 ianuarie, iar suspectul a fost reținut si prezentat la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad pentru luarea mãsurilor ce se impun”, a precizat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Femeia, originară din Republica Moldova, locuia cu fiica sa la concubinul său în România, în baza unei vize provizorii.

Potrivit sursei citate, după o noapte plină cu băutură cu ocazia revelionului, bărbatul a forțat-o pe minoră să întrețină raporturi sexuale cu el. După ce mama fetiței a aflat ce s-a petrecut, a sesizat poliția. Bărbatul de 34 de ani a recunoscut fapta, iar magistrații de la Judecătoria Bârlad au emis un mandat de arestare pentru 30 de zile.

În urmă cu cinci ani, femeia și-a părăsit copiii (minora pe atunci în vârstă de 8 ani și o sora de-a acesteia în vârstă de un an) și a fugit în Republica Moldova.

Protecția Copilului din România a intervenit și a luat atunci cele două fetițe, pe care mai apoi le-au repatriat în țara de origine. Instituția Protecției Copilului din R. Moldova le-a încredințat însă din nou mamei, care a revenit cu ele pe teritoriul României.

Protecția Copilului Vaslui face în acest moment cercetări cu privire la mediul nesănătos în care trăiesc cele două copile.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!