Investigaţia survine unei plângeri potrivit căreia Google, divizie a grupului Alphabet, „a abuzat de poziţia dominantă deţinută pe piaţă şi a făcut mai dificilă activitatea altor companii”, potrivit instituţiei.

Investigaţia va include companiile Google Reklamcilik ve Pazarlama, Google International, Google, Google Ireland Limited şi Alphabet Inc.

Reuters nu a putut să contacteze pentru o reacție reprezentanţi ai Google Reklamcilik ve Pazarlama, divizia din Turcia a grupului Alphabet, scrie news.ro.

În septembrie 2018, autoritatea de reglementare a concurenţei din Turcia a amendat Google cu circa 93 de milioane de lire turceşti (17,38 milioane dolari) pentru încălcarea legii concurenţei, în legătură cu vânzările de software destinat dispozitivelor mobile.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!