„Noua lege a salarizării nu are cum sa-i „lipsească” pe bugetari de tichete de masă din simplu motiv că bugetarii nici până acum nu au beneficiat. Tichetele de masă se oferă de angajator (după dorință și după posibilitate) suplimentar și nu în detrimentul salariului existent. Deci, angajatorul dacă oferă un salariu de 5 mii de lei, de exemplu, ar putea oferi sub forma de tichete de masă o sumă de maximum 45 lei pe zi, suplimentar. Respectiv, dacă vorbim de stat, ca angajator pentru bugetari, abordarea noastră a fost să majorăm salariile (prin reforma respectivă - pentru unele categorii chiar esențial, fără precedent)”, a explicat ministrul Finanțelor.

„Mai bine sa oferi angajaților mai mulți bani decât tichete, care au o arie de valorificare relativ redusă. Din acest considerent și mai departe vom merge pe majorări de salarii. Deci, fals, prin reforma salarizării noi nu am lipsit bugetarii de tichete - noi oferim salarii mai mari”, a adăugat Ion Chicu.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!