UPDATE 08:27: Serviciul de presă de la CEC ne-a spus că declarațiile vor fi postate pe parcursul zilei de astăzi. „Sunt în proces de plasare. Au fost doar ieri dimineața și după asta au fost scoase. Ele trebuie să fie pregătite pentru plasare, nu erau blurate anumite informații. E mai mult un lucru tehnic”, a declarat pentru AGORA Corneliu Pasat.

Știrea inițială: Ieri, declarațiile candidaților din listele partidelor pentru circumscripția națională erau disponibile la secțiunea „concurenți electorali pe circumscripția națională”, astfel încât oricine putea analiza averile declarate ale acestora. Azi dimineața am accesat aceeași pagină, însă la compartimentul „declarația de avere și interese personale” nu am mai găsit niciun document.


Cea mai impunătoare avere este cea a liderului PDM, Vlad Plahotniuc. Pentru perioada ianuarie 2017 – decembrie 2018, acesta a raportat dividende de peste 5 milioane de euro, cărți de 11 milioane de lei sau un pian de 131 de mii de euro.

La polul opus sunt președinții PAS și PPDA, Maia Sandu și Andrei Năstase, care au indicat venituri modeste, obținute fie în urma participării la o conferință la București, fie din vânzarea unui automobil. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!