„Iată că Ilan Șor, executantul furtului miliardului a încheiat turneul de patru concerte electorale (Orhei, Comrat, Bălți și Chișinău) ale interpretului rus Stas Mihailov, pe care a cheltuit câteva sute de mii de dolari, ce nu vor fi contabilizați în evidența electorală a partidului. Acum devine și mai limpede de ce Ilan Șor, care a primit dreptul de strânge semnături încă în data de 28 decembrie, până astăzi nu și-a înregistrat candidatura în circumscripția 18 (Orhei), iar cu ajutorul CEC, partidul condus de condamnatul la șapte ani și jumătate a primit o „amânare” la înregistrarea în cursa electorală, astfel încât, utilizarea artiștilor străini și a două genți cu bani (proveniți cu siguranță din furtul miliardului) să poată fi încadrate în rigorile legii electorale”, a scris Valeriu Munteanu pe Facebook.

„În orice alt stat european astfel de manevre politico-electorale foarte scumpe și plătite din surse tenebroase ar fi dus la descalificarea concurentului electoral și tragere acestuia pe dreapta de către organele electorale. Doar în Republica Moldova, sub protecția de fier a lui Plahotniuc, Șor huzurește și cheltuie banii furați din cele trei bănci, sub privirea impasibilă a procurorilor, care nu „au bănuieli rezonabile” că acești bani ar putea proveni din infracțiunea pe care aceștia o instrumentează. Unde-i miliardul? Este întrebarea monumentală pe care și-o pun de patru ani cetățenii noștri. O „țâră” din acest miliard este cheltuită acum de Șor pentru ași procura clemență de la Plahotniuc, iar an de an, timp de 25 de ani, toți cetățenii Republicii Moldova, inclusiv cei de la Orhei, vor contribui, solidar, la bugetul de stat cu aproximativ 800 milioane de lei, pentru a întoarce miliardul furat în visteria BNM”, a completat candidatul blocului ACUM în circumscripția Orhei.

Primarul de Orhei nu a comentat, deocamdată, declarațiile fostului liberal. Cât ține de învinuirile aduse pe marginea dosarului în care a fost condamnat de prima instanță, Ilan Șor se declară nevinovat.

CEC urmează să decidă astăzi dacă înregistrează Partidul Șor în cursa electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie. Asta după ce, anterior, a amânat luarea acestei decizii, pe motiv că de pe o anexă din procesul verbal lipsea semnătura președintelui de partid. Atunci, Șor a acuzat CEC de „o nouă provocare politică”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!