În același timp, Cibotaru opinează că candidații blocului „ACUM” se prezintă mai bine pe Facebook decât contracandidații lor. „Cei mai polifonici și autentici sunt cei de la ACUM. Diferiți, romantici, originali - vii. Cei de stânga - un balaur cu trei capete, unde se vede clar doar un cap (capo di tutti capi), iar ceilalți - figuranți înregimentați într-o mașinărie de adunare impusă și netransparentă a datelor din buletinele angajaților publici (în mare parte) - toți plecați (în istorie)”, a declarat acesta.


Precizăm că din partea blocului electoral „ACUM” candidează liberal-democrații Maria Ciobanu, Ion Terguță, Iurie Țap și Grigore Cobzac. Doar primii doi se află și pe lista electorală a blocului „ACUM”, ultimii trei candidând doar pe circumscripții uninominale. Iurie Țap candidează pe circumcripția Florești, Grigore Cobzac pe circumscripția Hîncești, iar Ion Terguță pe circumscripția Nisporeni, unde îl va înfrunta pe liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

Alegerile parlamentare vor avea loc pe data de 24 februarie, în baza sistemului electoral mixt. 51 de deputați vor fi aleși pe circumscripțiile electorale, în timp ce 50 de parlamentari vor accede în Legislativ pe liste de partid.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!