„Când am obținut grantul de la Uniunea Europeană, pentru că datorită acestui grant a fost deschisă afacerea, eram după ultimul an de facultate. Practic eram super-tânără. Experiența era la zero. Am creat locuri de muncă pentru femei anume în sectorul rural, la acel moment în sat nu era nicio întreprindere la care femeile să-și găsească de lucru.  Cu ajutorul grantului am deschis această afacere. Dacă nu era grantul cred că nu mai eram acum femeie de afaceri și nu mai aveam întreprinderea creată. Poate aș fi fost undeva peste hotarele țării muncind la un job obișnuit cum fac mulți alți concetățeni de-ai noștri”, povestește Marina Andreev.

Antreprenoarea spune că una dintre cele mai mari împliniri pe care le are ține de faptul că a reușit să le ofere femeilor din satul Ustina șansa de a munci acasă, alături de familie. Femeia spune că obținerea grantului financiar oferit de către UE i-a oferit mai multă încredere în forțele proprii:

„A fost impulsul care m-a ajutat. Au trecut patru ani de atunci, iar noi lucrăm, încercăm să dezvoltăm. Primii trei ani, cei mai grei de la început noi i-am trecut. Nu a fost atât de ușor să primim grantul.  A fost un concurs de bussines-planuri. Bussines-planul l-am scris singură. Cred că cea mai importantă a fost ideea și numărul de locuri de muncă create. Comparativ cu alte proiecte, la mine a fost unul dintre acelea care crea multe locuri de muncă”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!