Secretarul CEC, Veaceslav Agrigoroae, a menționat că mai multe acte care urmau a fi prezentate de către formațiunea politică lipseau din dosar. Deși reprezentanții partidului, prezenți la ședință, au prezentat documentele respective, asta nu l-a mulțumit pe Agrigoroae. „Eu consider că actele trebuiau prezentate până la ședință, să fie înregistrate prin anticameră, ca să putem face cunoștință cu setul integral. Nu voi avea obiecții, dar dat fiind faptul că nu am avut posibilitatea să studiez acest set de acte integral, mă voi abține de la a susține acest subiect”, a declarat acesta.

A intervenit însă membrul CEC Vasile Gafton. „Haideți să lăsăm supărările la o parte. Reacția vine că raportorul a fost cineva, să nu-i dăm numele. Nu vă răfuiți. Nu e circ. Trebuie să lăsăm supărările la o parte. Dacă avem între noi ceva de spus, ne întâlnim după ședință, bărbătește ne spunem unul la altul.  Eu propun să facem întrerupere de 10 minute, să facă cunoștință cu deciziile biroului. O să ne râdă copiii de la grădiniță”, a spus acesta.

„Rețineți-vă de la declarații. Haideți din ședința dată să nu facem haz de necaz”, a spus în replică Veaceslav Agrigoroae, care așa și s-a abținut de la vot.

Celelalte șase voturi „pentru” au fost însă suficiente pentru înregistrarea formațiunii în cursa electorală.

Anterior, Partidul Mișcarea Populară Antimafie a anunțat că va participa la alegerile din 24 februarie doar pe liste de partid. La alegerile parlamentare din 2014, formațiumnea a acumulat peste 27.000 de voturi.

În cursa electorală au mai fost înregistrate patru formațiuni politice – PDM, PSRM, PCRM și Partidul Șor, precum și un bloc electoral – „ACUM Platforma DA și PAS”.

Alegerile parlamentare din 24 februarie vor avea loc după noul sistem electoral – mixt. Respectiv, 51 de deputați vor accede în parlament în urma votului din cele 51 de circumscripții electorale din țară (48) și de peste hotare (3), iar alți 50 de deputați vor fi aleși ca și până acum, în baza listelor de partid.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!