Din 10 decembrie și până pe 8 ianuarie, Promo-LEX a constatat că 7 concurenți ai PDM din 45 (16%) au depus dosarul de înregistrare în aceeași zi în care au primit listele de subscripție, 32 concurenți (71%) - a doua zi, iar 6 concurenți (13%) - a treia zi.

În cazul PSRM, în aceeași zi – 5 din 39 (5%), a doua zi – 10 din 39 (26%), a treia zi – 5 din 39 (13%). Și un candidat PPȘ a depus dosarul de înregistrate în aceeași zi (a se vedea Graficul nr. 16). Candidatul independent înregistrat care a depus dosarul în aceeași zi cu primirea listelor de subscripție este Nicolae Botgros, având la dispoziție trei oameni în grupul de inițiativă și adunând peste 500 de semnături.

„Colectarea în medie a 800 semnături de către candidați în câteva ore, cu un grup de colectori relativ redus, nu este o sarcina imposibilă, dar trezește suspiciuni rezonabile privind corectitudinea mecanismului de colectare a semnăturilor și completare a listelor de subscripție nemijlocit de către colectori”, se arată în raportul Promo-LEX.

Până la 9 ianuarie, la CEC au fost înregistrați 102 concurenți electorali în circumscripțiile uninominale.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!