Campania ,,Smart” reprezintă o inițiativă globală de a încorpora cele mai bune practici de protecție a clienților în sfera de microfinanțare. Standardele impuse de campanie au fost implementate în peste 100 de instituții financiare care deservesc mai mult de 42 milioane de clienți din Europa, Asia și America Latină.

Rolul ,,Smart Campaign” este de a oferi o etichetă de încredere unei instituții financiare, etichetă care certifică implementarea unui proces de creditare corect și echitabil și îi protejează pe clienți atât pe parcursul obținerii și mentenanței unui credit cât și a colaborărilor de viitor. Procesul certificării are drept obiectiv principal verificarea companiei și asigurarea că aceasta își desfășoară activitatea în conformitate cu cele 7 principii de referință:

·       format adecvat al produsului,

·       prevenirea supraîndatorării,

·       transparența,

·       stabilirea responsabilă a prețurilor,

·       tratarea clienților cu respect,

·       confidențialitatea datelor,

·       mecanismul de relcamații.


,,Creditarea este un pas important pentru fiecare dintre clienții noștri, în urma căruia se încheie un parteneriat pentru 2, 5 sau chiar și 10 ani. Microinvest este „Un partener de încredere”. „Un partener de încredere” înseamnă: exact la timp, onest și deschis,  corect și obiectiv. Principiile Certificatului SMART oferă posibilitatea să analizăm procesele din cadrul companiei anume prin ochii clienților noștri ca să asigurăm o deservire calitativă și de încredere” a declarat Directorul Executiv al Microinvest Dumitru Svinarenco.

____________________________

Microinvest – este o companie de micro finanțare cu capital străin, care își desfășoară activitatea pe teritoriul Republicii Moldova începând cu anul 2003. Potrivit datelor Comisiei Naționale a Pieței Financiare din 2018 Microinvest este cea mai mare instituție de credit pentru microfinanțare din țară, înregistrînd cele mai mari active.

Compania este un partener de încredere pentru micul business, oferind creditare flexibilă și la timp  clienților săi.   

Microinvest – un partener de încredere.


P.

Acest material este un Advertorial comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției AGORA. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.