Lucrările pentru construirea zidului pe întreaga lungime a frontierei Statelor Unite cu Mexicul ar costa cel puţin 25 de miliarde de dolari, afirmă Ed Zarenski, profesor la Institutul Politehnic Worcester din Massachusetts. Zidul ar putea fi construit în zece ani cu aportul a 10.000 de muncitori.

Nu aş spune că este imposibil, dar trebuie să se ţină cont de factorii care ţin de inginerie. Şi oare este realist acest proiect? Probabil că nu”, a spus Zarenski. Pentru proiectul antiimigraţie ar putea fi necesare circa trei milioane de tone de oţel.

Activităţile a numeroase agenţii guvernamentale federale din Statele Unite sunt blocate de aproape trei săptămâni din raţiuni bugetare, din cauza faptului că Donald Trump şi liderii Congresului nu au ajuns la un acord prin care să fie finanţată construirea unui zid la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic. Donald Trump cere 5,7 miliarde de dolari în 2019 pentru acest proiect controversat, promis în campania electorală din 2016.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!