O petiție postată pe Change.org și semnată de peste 35.000 de persoane a acuzat faptul că articolul respectiv era denigrator la adresa femeilor și că le compara pe acestea cu niște obiecte.

În urma scandalului izbucnit, revista a prezentat public scuze. „Ne cerem iertare pentru folosirea unui limbaj și a unui stil senzațional pentru a ne atrage cititorii să afle cum pot întreține relații sexuale cu femei și pentru că am creat acel top, cu numele reale ale universităților, lucru care a rezultat într-un articol jignitor la adresa femeilor”, au transmis reprezentanții revistei.

Articolul respectiv detalia pe larg ce se întâmplă la așa-numitele „gyaranomi”, petrecerile din campusurile universitare, la care se consumă alcool și unde femeile pot fi plătite pentru a participa.

Aceste petreceri ar fi foarte populare printre studentele japoneze și există chiar o aplicație prin care studenții pot căuta tinere pe care să le invite la petreceri.

Tabloidul a precizat că topul respectiv a fost întocmit în urma unui interviu cu cel care a dezvoltat aplicația.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!