Domnul Deliu nu a vrut să candideze. Am discutat mai multe opțiuni cu dumnealui. El a vrut ca partidul (n. r. - PLDM) să meargă separat în alegeri, dar s-a conformat deciziei partidului. Nouă ne-ar fi plăcut ca el să meargă pe circumscripții, ar fi fost un candidat foarte bun”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Citește și: Maia Sandu recunoaște că s-a comunicat defectuos cu Oleg Brega. Cine au fost adversarii liderei PAS pentru candidatura pe circumscripția Europei de Vest

Spre deosebire de Deliu, alți liberal-democrați candidează pe listele blocului ACUM. Este vorba despre deputata Maria Ciobanu și vicepreședintele partidului, Ion Terguță, care se regăsesc în lista electorală a blocului „ACUM”. Cel din urmă candidează și pe circumscripția nr. 17 - Nisporeni, unde îl are ca adversar pe liderul demcoraților, Vlad Plahotniuc.

Dee la PLDM, din partea blocului „ACUM”, mai candidează deputații Iurie Țap (circumcripția Florești) și Grigore Cobzac (circumscripția Hîncești).

Vezi și: Ceartă pe Facebook între fostul și actualul lider PLDM: „Se scuipă în ulciorul din care a băut multă apă”

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!