„Dacă n-ar avea TV-uri, resurse administrative, dacă n-ar folosi dosare penale etc., n-ar însemna nimic. El nici acum nu înseamnă nimic. Dacă ar merge în alegeri ca noi, fără bani, televiziuni, n-ar obține nimic. Nu mergi la Nisporeni să te bați cu Plahotniuc, dar ca să obții încrederea cetățenilor, să ai onoarea să-i reprezinți. ACUM avem un candidat acolo. Eu am ales să merg în diasporă, pentru că acolo putem să câștigăm mai multe mandate”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

La alegerile parlamentare din 24 februarie, Maia Sandu va candida pe circumscripția nr. 50, care cuprinde Europa de Vest. Vlad Plahotniuc va lupta în circumscripția nr. 17, Nisporeni. Totodată, cei doi sunt primii în listele pentru circumscripția națională a blocului ACUM și, respectiv, a Partidului Democrat.

Alegerile parlamentare din acest an vor avea loc după noul sistem electoral – mixt. Respectiv, 51 de deputați vor accede în Parlament în urma votului din cele 51 de circumscripții uninominale din țară (48) și de peste hotare (3), iar alți 50 de deputați vor fi aleși ca și până acum, în baza listelor de partid.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!