„Ne-am implicat doar în acele circumscripții în care avem șanse. Vom veni cu o listă națională, pe listele Partidului Politic Democrația Acasă, unde veți găsi unioniștii pe care tot i-ați văzut pe la marșurile patriotice. Eu voi candida în circumscripția nr. 15, Călărași, Anatol Ursu – în circumscripția nr. 22, Ialoveni. Doamna Zinaida Bolboceanu, interpretă de muzică populară, va candida în circumscripția nr. 35, Căușeni. Iar Mihai Goian va candida în circumscripția nr. 16, Ungheni”, a declarat unionistul Ion Leașcenco.

Cei patru potențiali candidați în circumscripții uninominale încă nu au fost înregistrați în cursa electorală. Totuși, Zinaida Bolboceanu a colectat deja semnăturile necesare în acest sens. „A reușit într-o singură zi să colecteze 162 de semnături din satul ei de baștină. Se va înregistra cât mai curând posibil”, a spus unionistul Anatol Ursu cu referire la performanțele artistei.

Anterior, artistul Nicolae Botgros a fost deja înregistrat în calitate de candidat în circumscripția nr. 42, Cantemir.

Alegerile parlamentare din acest an vor avea loc după noul sistem electoral – mixt. Respectiv, 51 de deputați vor accede în Parlament în urma votului din cele 51 de circumscripții uninominale din țară (48) și de peste hotare (3), iar alți 50 de deputați vor fi aleși ca și până acum, în baza listelor de partid.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!