Din 22 decembrie și până pe 8 ianuarie, Stas Mihailov a cântat în R. Moldova de patru ori: la Orhei, la Comrat, la Bălți și la Chișinău, pe teritoriul aeroportului. De fiecare dată, concertele sale erau anunțate de Partidul Șor, formațiunea era pomenită în spoturile promoționale și afișe, iar pe scenă alături de artist, la toate concertele, a urcat și liderul partidului, iar o dată chiar a și cântat.

Presa a estimat mai devreme și care ar fi fost onorariul lui Stas Mihailov. De exemplu, ProTV scria că Mihailov ridică 60.000 de euro per concert, iar un articol mai vechi al portalului Mir24 arată că Mihailov „e gata să vă bucure oaspeții contra sumei de 200.000 de euro”. Televiziunea rusă NTV scria că Mihailov este cel mai bogat cântăreț rus, iar pentru a cânta în noaptea de Revelion acesta poate cere și 500.000 de euro.

„Partidul Șor nu a plătit niciun dolar lui Stas Mihailov”, afirmă însă Ilan Șor. „Dacă ați urmărit atent spoturile publicitare, acolo era scris că Partidul Șor este partener și nu organizator al acestor concerte. Dacă aveți întrebări, adresați-vă în scris organizatorilor sau chiar lui Stas Mihailov”, le-a sugerat Șor jurnaliștilor la o conferință de presă organizată astăzi.

Șor a mai punctat că informația despre organizatori este publică, iar după asta a părăsit conferința de presă.

Am încercat să căutăm informații despre organizatori, însă toate anunțurile despre concert au apărut doar pe pagina de Facebook a Partidului Șor, iar comunicatele despre numărul de spectatori și alte detalii despre concert au venit tot de la formațiune.

Amintim că în raportul nr. 2 de monitorizare a campaniei electorale, Promo-LEX a scris că show-urile lui Mihailov s-ar înscrie în categoria implicarării persoanelor care nu sunt cetățeni ai Republicii Moldova în activități cu tentă electorală

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!