„Dodon îmi amintește foarte mult de Filat”, a spus Șor de la oficiul partidului săi. „Ca un cinovnic adevărat s-a obișnuit să trăiască din banii businessului, eu asta știu mai bine decât alții. Tot așa îi place luxul pe bani străini, îi place PR-ul și e total indiferent față de oameni. Sunt politicieni de la aceeași mamă și e mare păcat că anume ei conduc la noi în țară”, a declarat proaspătul suspendat primar de Orhei.

Fiind întrebat dacă Dodon ar putea avea aceeași soartă ca și Vlad Filat, Ilan Șor a spus că soarta lui Dodon este decisă de Dumnezeu.

Șor a făcut aceste declarații acuzându-l pe Igor Dodon că a folosit exportatorii moldoveni în interesele sale politice.

Amintim că la scurt timp după reținerea lui Filat, Renato Usatîi a publicat 15 interceptări telefonice în care ar apărea Filat și Șor. Cei doi ar discuta afaceri, favoruri și „ajutoare financiare”. Într-una din interceptări, Filat îl roagă pe Șor să-l „ajute material” ca să-și „cumpere chiloți”. 

În octombrie 2015, Ilan Şor a semnat un autodenunț, publicat ulterior în presă, în baza căruia a fost reținut Vlad Filat. Potrivit lui Ilan Șor, împrejurările legate de scandalul cu compania Le Bridge l-au făcut să apeleze la Filat, căruia i-a dat mită 500.000 de dolari pentru a pune capăt controalelor excesive, dar şi pentru a câştiga procesul de judecată. Ulterior, Vlad Filat ar fi pretins şpagă de un million de dolari pentru a-i permite comerţul fără taxe cu petrol în zona vamală a Republicii Moldova. Primarul orașului Orhei a mai declarat că ultima dată, la 10 octombrie 2015, i-a dat lui Filat 20 de milioane de lei „pentru necesităţile partidului” chiar la sediul PLDM, de pe strada Bucureşti din Capitală.