Drumarii fac apel către automobiliști de a ocoli străzile în pantă, pentru a evita situațiile dificile în trafic.


În acelaşi timp, Regia locativ-comunală și amenajare intervine la deszăpezire cu 35 de utilaje și 380 de muncitori, în stațiile de așteptare, pe trecerile de pietoni, pe trotuare și în intercartiere. Pe străzile secundare, Regia curăță drumul prin implicarea utilajelor specializate, închiriate de la agenți economici privați, notează Primăria Capitalei.


De asemenea, Asociația de gospodărire a spațiilor verzi lucrează în parcuri, grădini publice, scuaruri, alei pietonale, pe bd. Grigore Vieru și bd. Mircea cel Bătrân, cu 7 utilaje de deszăpezire și cu implicarea a 267 muncitori.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.

Totodată, Agenția Servicii Publice informează că, în legătură cu ninsorile abundente, în mai multe raioane, inclusiv în municipiul Chișinău, a fost sistată examinarea la proba practică, testare obligatorie pentru a obține permisul de conducere. Astăzi a fost posibilă desfășurarea examenului practic doar în cadrul subdiviziunilor din Bălţi, Orhei și Edineţ. 

Toate persoanele care, din cauza condițiilor meteo, nu au susținut examenul vor fi reprogramate pentru o altă zi, fără a achita taxe suplimentare.

În ceea ce privește proba teoretică a examenului, aceasta se desfășoară, conform programului stabilit, în toate secțiile teritoriale ale ASP.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!