După o deschidere cu fast în noiembrie 2017, restaurantul a primit recenzii foarte bune de la clienţi pe Facebook, cu un scor mediu de 4.8 din cinci stele. Mulţi clienţi au lăudat mâncarea şi experienţa unică pe care au avut-o, în timp ce mâncau dezbrăcaţi, departe de ochii curioşilor.

„Un restaurant minunat, cu un concept extraordinar”, a spus unul dintre comentarii. „Se promovează valorile frumuseţii naturale, toleranţa şi viaţa naturală fără prejudecăţi.”

Cei care vin să ia masa la „O'Naturel” îşi lasă la garderobă hainele şi telefoanele mobile, conform agenţiei de presă franceze.

Dar, în timp ce clienţii iau masa dezbrăcaţi, angajaţii sunt îmbrăcaţi în timp ce servesc mâncarea.

„Scopul nostru este ca oamenii să fie relaxaţi”, a spus Stéphane într-un interviu acordat agenţiei de presă atunci când restaurantul s-a deschis. „Imediat ce clienţii intră în restaurant, îi ducem la masă şi le spunem să stea liniştiţi pentru că nu se uită nimeni la ei.”

Chiar dacă restaurantul nu va mai rămâne deschis multă vreme, se pare că nudismul beneficiază de un interes crescut în Franţa.

În luna mai, galeria de artă contemporană Palais de Tokyo şi-a deschis porţile pentru nudişti pentru o după amiază de artă. Luna următoare, Asociaţia Nudiştilor din Paris a organizat un picnic uriaş pentru amatorii stilului de viaţă. Evenimentul a marcat inaugurarea unui zile oficiale a nudismului. Asociaţia speră că va deveni un eveniment anual, sărbătorit în ultima duminică din iunie. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!