În seara zilei de ieri, conducerea IGSU în comun cu forțele Ministerului Apărării și Clubul de Automobiliști Terra Valahia au patrulat 11 trasee naționale, dar și regionale pentru a debloca vehiculele în caz de necesitate.

Patrularea a fost efectuată pe mai multe trasee, inclusiv Chișinău – Hâncești – Leova, Chișinău- Leușeni, Chișinău – Nisporeni, Chișinău - Strășeni, Chișinău – Varnița – Anenii Noi, Rezeni – Căinari, dar și Vadul lui Vodă - Criuleni.

În total, la lucrările de intervenție din cadrul IGSU au fost antrenați 445 salvatori și pompieri, și 141 unități de tehnică specială.

Conform informației Administrației de stat a drumurilor, pe drumurile magistrale, republicane și regionale s-au efectuat lucrări de deszăpezire.

La lucrările de împrăștierea materialului antiderapant pe partea carosabilă au fost implicate 385 unităţi de tehnică şi 330 persoane, fiind împrăștiate circa 3364 tone de material antiderapant.

În acest moment nu sunt raportate drumuri blocate, se circulă în condiții de iarnă.

Citește și: Militari, salvatori și membri ai unui club de automobiliști au pornit pe traseele naționale pentru a ajuta șoferii blocați în nămeți (FOTO)

Conform datelor operative, colectate de la furnizorii de energie electrică în urma precipitațiilor care au avut loc pe data de 11 ianuarie, au fost deconectate parțial 14 localități din 5 raioane.

Ieri, 11 ianuarie, către orele 21:00, toate localitățile au fost reconectate la energia electrică.

Celula de criză creată în cadrul IGSU va monitoriza în continuare situația.

În cazuri de urgență cetățenii sunt rugați să apeleze Serviciul Unic 112.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!