Pe parcursul ultimelor două zile, Inspectoratul General de Poliție a înregistrat 126 de accidente rutiere, dintre care 88 - în capitală. Prim-ministrul a solicitat poliției, carabinierilor si drumarilor să intervină pentru curățarea drumurilor, a curților blocurilor și a instituțiilor de menire socială în municipiul Chișinău.

Vezi și: Cum se circulă pe traseele naționale? Noi informații și recomandări de la salvatori

În același timp, Poliția a publicat mai multe imagini cu oamenii legii ajutând la deszăpezire, dar și pe cetățenii aflați în dificultate din cauza vremii.

> > > > > > > > > > > > > > > >

Premierul a mai cerut autorităților publice locale și administratorilor clădirilor să asigure curățarea acoperișurilor de zăpadă.

Citește și: Inspectorii de patrulare au intervenit în mai multe cazuri de blocaj rutier. Recomandările INP pentru șoferi (VIDEO)

În cazul situațiilor de criză, a blocajelor din cauza zăpezii, cetățenii pot apela  la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, la numărul de telefon 022-73-85-45 sau la Serviciul de urgență 112.

Vezi și: Salvatorii și pompierii cu tehnică specială și-au „arătat mușchii” pe traseele naționale: Zeci de mașini au fost scoase din nămeți (VIDEO)

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!