Tragedia s-a produs la centrul de distracții pentru copii Panda Kids, deținut de compania cu același nume.

Compania este în proprietatea Lidiei Andrienco, care, conform informațiilor publicate anterior de Crime Moldova ar fi mama Svetlanei Dârda, soția deputatului Iurie Dîrda. Andrienco este și proprietara din acte a companiei „D&D Companie”. Anterior, printre fondatorii Panda Kids s-a numărat și Daniela Unc, fiica soților Iurie și Svetlana Dîrda. Iurie Dârda a ajuns în Parlament pe listele PL, iar ulterior, a plecat din partid, colaborând cu PDM, scrie Ziarul de Gardă.

AGORA a încercat să ia legătura cu reprezentanții centrului de distracții, dar la niciunul din numerele afișate nu a răspuns nimeni. Între timp, pagina de Facebook a centrului a dispărut. 


În septembrie 2017, o tânără de 23 de ani, din Chișinău, s-a accidentat grav, după ce a căzut de la 6 m înălțime, în același centru de distracții. Mama fetei a acuzat atunci instructorii de neatenție. Administratorii au replicat în schimb că de vină ar fi fost tânăra care nu ar fi cuplat corect carabinele de siguranță, după depășirea unui obstacol pe traseu. Fata a fost atunci internată în spital cu traume ale coloanei vertebrale și ale organelor interne. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!