„Sectorul de tineret de la noi din țară este împărțit între tineri care se implică și tineri care se gândesc să plece sau în general nu fac nimic. Din păcate numărul celor implicați este foarte mic. Respectiv eu, dacă sunt implicat, când merg la evenimente dacă nu cunosc personal o anumită persoană, o cunosc din priviri. Asta înseamnă că nu e așa de mare numărul. Dar pe an ce trece el devine tot mai mare, ceea ce este îmbucurător”, susține Kardo Sharifi. 

Kardo  a fost implicat în mai multe proiecte internaționale susținute de către Uniunea Europeană. Tânărul a fost la Festivalul Internațional al Studenților din România, apoi a participat la același festival în Serbia. De asemenea, a fost parte din programul Erasmus Plus în Armenia și în Danemarca, iar recent a vizitat orașul Berlin alături de alți 11 jurnaliști din Moldova.

„Sunt multe proiecte de care tinerii pot să beneficieze. Lucrul bun oferit de către Uniunea Europeană este faptul că la aceste proiecte este simplu de aplicat și sunt oferite o mulțime de beneficii: cazarea, transportul dus și întors și nu în ultimul rând cunoștințele pe care le primești acolo”, explică tânărul.

Kardo susține că implicarea în proiectele internaționale l-a ajutat să găsească farmecul țărilor subdezvoltate, țări pe care înainte le-ar fi trecut cu vederea:

„Proiectele la care am participat m-au ajutat să înțeleg că țările subdezvoltate au o cultură și chiar dacă nu am avut nicio așteptare, nu cunoșteam prea multe despre Armenia, am fost acolo și mi s-au deschis ochii cu totul altfel”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!