„Eu mă simt foarte bine în domeniul social, apărând victimele, lucrând pentru binele anumitor minorități, încercând să le integrăm în societate și să cream pentru ei un mediu cât mai egal posibil. Pe alocuri e greu, pe alocuri plângem împreună cu victimele, pe alocuri rândem cu ele, pe alocuri suferim împreună. Din păcate eu și toți colegii noștri trecem prin noi aceste cazuri. Putem să nu dormim nopțile. Probabil e greu, dar altfel noi nu putem să trăim sau să lucrăm”, susține Tatiana Chebac.

Participarea în numeroase proiecte internaționale au făcut-o pe tânără să-și lărgească orizonturi, să descopere culturile altor țări și să își stabilească propriile obiective:

 „Pentru mine asta a fost important. Dacă să vorbim despre proiectele UE în care am participat, majoritatea dintre ele au fost în afara țării. Acolo eu m-am întâlnit cu persoane din diverse culture, diverse țări, care vorbeau diverse limbi, aveau diverse culori. Persoane absolut diferite și noi am putut să găsim limbă comună, să ne împrietenim și să menținem peste ani o relație foarte frumoasă. Mie îmi pare că pe noi ne va salva interacțiunea cu persoane diferite. Să ieșim în afara țării, dar nu doar pentru turism să vedem Turnul Eiffel sau Coliseum, dar să mergem să discutăm cu oamenii care locuiesc în acea țară. Să vedem cum ce ei respire, ce gândesc, ce mănâncă”.

Tânăra este convinsă că finanțările veninte din partea Uniunii Europene reușesc să traseze o linie de egalitate între membrii societății.

„Apariția Erasmus Plus și Departamentul Tineretului al Consiliului Europei, care au început să finanțeze astfel de oportunități cumva a șters granița asta dintre copiii din familiile social-vulnerabile și copii cu părinți care ar putea să investească în ei. Astfel copiii din familiile social-vulnerabile au primit oportunitatea de a călători. Educația de implicare civică și educația tinerilor active este foarte importantă. Investind în diverse proiecte de educare a tinerilor, investim în diverse proiecte life-long. Pe viață. Pentru că la rândul lor, tinerii educă alți tineri”, spune Tatiana Chebac. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!