„Acest eveniment vine să dovedească că poliția devine mai modernă, mai profesionistă, mai aproape de necesitățile cetățeanului. 25 de automobile vor fi încorporate astăzi în dispozitivul unic de reacționare la apelurile de urgență 112. Reacționarea rapidă este dintre prioritățile IGP pentru anul 2019, pentru că dacă se reacționează eficient, calitativ și repede cetățeanul este în siguranță.

 Pânzari a precizat că  25 de mașini de model Dacia Duster vor fi repartizate în raioane, mibrobuzele vor fi repartizate conform principiului regional, iar alte patru automobile, destinate pentru escortarea deținuților vor fi repartizate în teritoriu.

În context, Secretarul de Stat în domeniul ordinii și securității publice, prevenirii și combaterii criminalității), Dorin Purice a menționat importanța acestei achiziții pentru Inspectoratul General de Poliție:

„O parte din mașini sunt destinate transportării persoanelor aflate în custodia poliției, iar celelalte sunt transferate subdiviziunilor pentru reacționare rapidă la apelurile de urgență. Este achiziție serioasă în capacitatea de reacție, o investiție în siguranță, în securitate, în ordinea publică, pentru protejarea și garantarea drepturilor omului”.

Automobilele vor fi dotate cu sisteme GPS, astfel că modul în care reacționează angajații IGP, dar și locul în care se află mașinile va putea fi monitorizat online.  

 Cele 39 de mașini au costat 19 milioane de lei. Banii au fost alocați din bugetul de stat, dar în urma unei evaluări efectuate de către experții internaționali, investiția ar putea fi rambursată.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!