Pentru a evita tragediile IGSU îndeamnă oamenii să respecte cu strictețe normele antiincendiare în perioada rece a anului. Se recomandă ca sobele să fie verificate la timp.

Pompierii avertizează cetățenii despre riscul producerii incendiilor în urma supraîncălzirii, dar și suprasolicitării sobelor. Mai mult, distanța suficientă dintre sobă și obiectele combustibile trebuie neapărat să fie respectată. Aceasta nu trebuie sa fie mai mică de jumătate de metru.

Oamenii sunt rugați să nu acopere sobele pentru a evita procesul de mocnire care poate provoca arderea, dar și intoxicații. Potrivit IGSU, de la începutul anului 2019 în Republica Moldova au fost înregistrate 92 incendii în urma cărora au decedat 18 persoane.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!