Citește și: „Nu sunt obligat”. Un inspector de patrulare a refuzat să vorbească rusa cu un șofer din Găgăuzia (VIDEO)

Sunt profund indignată de comportamentul inspectorului de patrulare, care a refuzat să vorbească cu un locuitor al Găgăuziei în limba rusă. Tânărul, care a îmbrăcat recent uniforma de polițist, este ferm convins că nu este obligat să treacă la limba de comunicare interetnică, atunci când este rugat să o facă. Apare o întrebare rezonabilă - cunoaște oare acest polițist despre Codul Contravențional, Legea privind statutul special al UTA Găgăuzia, drepturile minorităților naționale și alte acte, prescrise pentru a asigura accesul la informație nu doar în limba de stat? Și care, în general, sunt instrucțiuile interne la acest capitol în Inspectoratul Național de Patrulare? Aștept reacția conducerii MAI referitor la incident”, a sris Irina Vlah pe contul său de Facebook.

Amintim că ieri în presă a apărut o înregistrare video cu o discuție pe care un șofer din Găgăuzia a avut-o cu un inspector de patrulare. Polițistul a refuzat să vorbească în limba rusă cu șoferul, în timp ce conducătorul auto susține că nu înțelege limba română.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!