Creangă, membru al Comisiei economie, buget și finanțe, care organizează concursul de supliire a celor două funcții, s-a abținut de la votul pentru admiterea celor nouă candidaturi, din motivul conflictului de interese.

Cei nouă candidați admiși la concurs sunt Ion Candu, Oleg Popa, Ștefan Creangă, Constantin Bragoi, Viorel Gamurari, Sergiu Ungureanu, Svetlana Zapșa, Veaceslav Untilă și Violina Șpac.

Vezi și: Odată cu schimbările de la CC, CCA și CNA, și conducerea ANRE a demisionat in corpore

Totodată, Comisia a respins candidatura unei singure persoane, din motiv că aceasta nu întrunește vechimea în muncă de 10 ani, solicitată ca criteriu pentru ocuparea acestei funcții.

Comisia economie, buget și finanțe se va întruni și în alte ședințe, pentru a desemna câștigătorul concursului.

Amintim că Legislativul a aprobat, în decembrie 2018, încetarea mandatelor de directori ai Consiliului de administraţie al ANRE. Astfel, Tudor Copaci, Sergiu Ciobanu și Octavian Lungu au demisionat din funcție.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!